Orta Boy Saç Modelleri Kimlere Yakışır?

0

Orta boy saç modelleri kimlere yakışır? Özellikle düz ya da az dalgalı orta boy saçlar; saç tipi gür olmayanlara fazlasıyla yakışıyor. Orta boy saç modelleri arasında düz ve dalgalı modeller zaten hep favori konumda yer alıyorlar. Bundan kaynaklı olarak da her zaman popüler saç stilleri arasında yer alıyorlar.  Fakat kıvırcık- gür saçları kadınlar için uygun bir model değildir. Bu saça sahip olanlar katlı kesim tercih edebilirler. Son zamanların gözde tasarımları arasında yer almayı başaran Orta boy saç modelleri kimlere yakışır? Dahası bu tarz modeller nasıl bir etkiye sahip? İşte detaylar!

Genel olarak orta uzunlukta saç modelleri her yaş grubuna yakışıyor ama en çok oval yüzlü, uzun boyunlu ve ince saç yapısına sahip kişilerde görünüyor. Orta uzunlukta saç modelleri en çok yönlü saç modelidir. Her türlü yüze, başa ve vücuda uygundur.

Orta Boy Saç Modelleri Kimlere Yakışır?
Orta Boy Saç Modelleri Kimlere Yakışır?

Orta Boy Saç Modelleri Nasıldır?

Bu saç modelleri düz, hafif dalgalı tarzdadır. Genellikle ombre, balyaj tarzı boyamalar yapılabilir.  Düz ve hafif dalgalı, sarı ya da esmer saç tiplerinde çok güzel durur. Orta uzunlukta saç modelleri daha sofistike ve zarif görünmek isteyenler için idealdir. Orta boy saç, uzun veya kısa saçtan daha çok yönlüdür. Bu nedenle birkaç bukle veya dalga ekleyerek görünümünüzü kolayca değiştirebilirsiniz.

Kısa saç fikrinden hoşlanıyorsanız ama üzerinizde nasıl görüneceğinden korkuyorsanız, orta uzunlukta saç modelleri sizin için harika bir seçenek. Oval bir yüz şekline sahipseniz veya yuvarlak bir yüz şekline sahipseniz orta uzunlukta saç modeli size çok yakışacaktır. Kalp veya elmas yüz şekline sahipseniz orta uzunlukta saç modelleri de size çok yakışacaktır. Bu saç modellerinin en güzel yanı, sadece şapka, saç bandı veya eşarp gibi aksesuarları değiştirerek kolayca farklı görünümlere dönüşebilmeleridir.

Orta Boy Saç Modelleri Nasıldır?
Orta Boy Saç Modelleri Nasıldır?

Orta boy saç modelleri nasıl kombinlenir?

Gömlek, kazak, crop üzerine şık bir kaban ya da mont altına kargo veya dar pantolon, gözlük ile kombinler yapılabilir. Orta uzunlukta saç modelleri, bob saç kesimi, uzun bob saç kesimi gibi farklı saç kesimleriyle kombinlenebilir. Muhteşem bir görünüm elde etmek istiyorsanız, saçınıza bazı katmanlar da ekleyebilirsiniz!

Farklı orta uzunlukta saç modelleri vardır. Farklı durumlar veya gündelik giyim veya resmi giyim için uygundurlar. Hangi tarzın size en uygun olduğuna karar vermenize yardımcı olabilecek bazı basit ipuçları da var. Saç modelleri, bir kişinin görünümünün çok önemli bir parçasıdır. Bakımlı bir saç modeli sizi daha çekici ve genç gösterebilir. Saçınızın uzunluğu size en çok yakışacak saç modelini belirleyen önemli bir faktördür.

Orta boy saç modelleri nasıl kombinlenir?
Orta boy saç modelleri nasıl kombinlenir?
İlginizi Çekebilir; Orta Boy Saç Modelleri Erkek

Orta boy saçların çoğu yüz şekline uyduğunu bilmelisiniz, ancak bazı istisnalar da vardır. Örneğin, yüzünüz ovalden daha yuvarlaksa, göğüsler ve tüyler gibi küt kesimlerden kaçınmak isteyebilirsiniz. Ancak, yüzünüzün bu stillerle nasıl göründüğüne bağlıdır. Dar bir çene hattınız ve elmacık kemikleriniz varsa, bu tür bir kesim ile kesinlikle harika görüneceksiniz.

Gevşekken omuzlarınıza veya omuzlarınızın altına gelen düz saçlarınız varsa ya da hafif dalgalıysa, o zaman herhangi bir stil size mükemmel şekilde uyar. Önemli olan tek şey nasıl bir insan olduğun ve hayatta en çok ne yapmaktan hoşlandığındır.

Orta boy saç modelleri
Orta boy saç modelleri

Orta boy saç modelleri, uzun saç modelleri kullanmak istemeyen bayanlar için harika bir seçenektir. Orta uzunlukta saç modelleri tüm yüz şekillerinde iyi görünür. Ancak bazılarına diğerlerinden daha çok yakışabilir. Böylece orta boy saç modelleri kimlere yakışır sorusuna detaylıca yanıtlar verdik.

Orta Boy Saç Modellerine Uygun Kesimler Nasıl?

Orta boy saçlar için en popüler tercihlerden biri katmanlı kesimlerdir. Katmanlar saçlarınıza hareket ve hacim katarak daha canlı bir görünüm elde etmenizi sağlar. Yüz hatlarınıza uygun şekilde düzenlenmiş katmanlar, saçlarınızın daha dolgun ve dinamik görünmesini sağlar.

Ön tarafı daha uzun, arka tarafı ise kısa kesilmiş A-line kesimler, orta boy saçlarda harika bir tercihtir. Bu kesim, yüz hatlarınızı çerçevelemeye yardımcı olur ve saçlarınıza modern bir hava katar. A-Line kesimleri, düz veya dalgalı saçlarınızla rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

Bob kesim, her zaman modada olan ve orta boy saçlar için de mükemmel bir seçenektir. Uzun bob kesimde saçlar omuz hizasında kesilir ve hafif dalgalı veya düz taranarak şık bir görünüm elde edilir. Bu kesimi farklı yüz hatlarına sahip olan herkes rahatlıkla taşıyabilir.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.